Asko on tehnyt yhteistyötä lukemattomien suomalaisten ja ulkomaalaisten suunnittelijoiden kanssa aina 1930-luvun alusta lähtien. Askossa on ollut talon sisäisiä suunnittelijoita ja samaan aikaan se on työllistänyt myös freelance-suunnittelijoita.
Ilmari Tapiovaaralta muistetaan pinnatuolit Fanett (1955), Mademoiselle (1958) ja Crinolette (1962), sekä monikäyttöinen pikkutuoli Aslak (1958).
Tapio Wirkkala kirjoitti nimensä huonekaluteollisuuden historiaan rytmivanerikokeiluillaan, jota hyödyntäen hän suunnitteli Askolle sohvapöydän ja tuolin (1958).
Ilmari Lappalainen teki pitkän uran Askon suunnittelijana, ja hänen suunnitelmistaan muistetaan ainakin ensimmäinen fysiologisesti oikeaoppinen tuoli Columna (1956) sekä Pulkka-lepotuolisarja (1963).
Eero Aarnio kohahdutti maailmaa ensimmäisillä lasikuidusta valmistetuilla huonekaluilla, joista ensimmäinen oli Pallotuoli (1963) ja samaa sarjaa jatkoivat V.S.O.P-tuoli (1966), Kanttarelli-pöytä (1968), Pastilli (1968) ja Tomaatti (1972).
Esko Pajamiehen Bonanza-sohvakalusto (1968) ja Koivutaru-lepotuoli (1974) ovat vielä tänäkin päivänä useiden kotien käyttökalusteina.
Markku Pakkanen on suunnitellut Askolle jo kymmenen vuotta. Monista menestystuotteista kenties tunnetuin on edelleen tuotannossa oleva Harlekiini-tuoteperhe (1991), joka hyödyntää Askon perinteistä puuosaamista.
Stefan Lindfors on tämän päivän tunnetuimpia suunnittelijoita Suomessa. Lindfors suunnitteli Askolle Draco-tuolin vuonna 1993.
Hannele Bonsdorffin Mama-palasohva valittiin Avotakan lukijaäänestyksessä vuoden huonekaluksi vuonna 1998. Mama-sohvan idea on muunneltavuus: sohvaelementtejä on kolmetoista, tyynyjä kolme ja jalkamalleja kaksi, ja näitä yhdistelemällä jokainen saa mieleisensä kokonaisuuden.
Tuula Falkin harkitun pelkistetty muotokieli on näkynyt Askon tuotevalikoimassa jo useita vuosia. Oodi-hyllystöt (1997) ovat tämän päivän tarpeisiin tehtyjä monitoimihyllyjä koriste-esineille, kirjoille, videokaseteille jne.
Ulla ja Mattias Ingmannin suunnittelema Iida-sohva oli Vuoden huonekalu 1996. Iida-sohvan pestävät irtopäälliset ovat kätevät erityisesti lapsiperheille.
Antti Kotilainen vastaa Askon Viiva-hyllystösarjasta (1998). Harkitut yksityiskohdat ja loputtomat muuntelumahdollisuudet tekevät tästä hyllystöstä kestävän.
Juha Myllylän Ilves-sohvan (1995) sirot muodot ovat miellyttäneet paitsi suomalaisia, mutta myös esimerkiksi japanilaisia.
Ristomatti Ratian Askolle suunnittelemat suositut ja karun kauniit Saaristo-sarjan puuarkut ovat saaneet jatkoa Palasarjasta (1998). Palasarja organisoi kodin pienesineistön järjestykseen.
Jukka Setälän nuorekas ja kevyt Skippy-lepotuoli tuo uusia tuulia Askon mallistoon. Skippy esiteltiin 1998 ja se valittiin mukaan Avotakan Vuoden Huonekalu-äänestykseen.
Lisää kuvia Askon klassikkotuotteista löydät Pinterestistä.